Massagepraktijk #LiefMens       

Welzijn & Ontspannen 

Reiki

Wat is Reiki?

Bij Reiki wordt het lichaam behandeld met een universele energie. Deze energie wordt via de handen van de therapeut doorgegeven aan de cliënt. Deze ontvangt de energie, waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. De doorgegeven energie heeft een voedende en balancerende werking op energiebanen (nadi's) en chakra's

Wat doet Reiki? 

Het wordt gezien als een alternatieve holistische geneeswijze, de energie werkt nl. door op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch. Blokkades kunnen door middel van handoplegging en het doorgeven van de energie opgeheven worden. 

Reiki kan ook alleen dienen als een heerlijke ontspanning, waarbij lichaam en geest in balans en tot rust komen. Door Reiki kom je weer volledig in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent.

Reiki kent nagenoeg geen contra indicaties en bijwerkingen. Uitzonderingen om een Reiki behandeling te ondergaan zijn (open) botbreuken en 24 u voor een operatie. Wel is het een voorwaarde, dat de ontvanger bereid is de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar reacties. Het resultaat is per persoon verschillend en kan niet van te voren bepaald worden.

Oorsprong 

De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten 霊 rei ('geest' of 'ziel') en 気 ki ('energie' of 'levenskracht'). Een andere, populaire Westerse vertaling van 霊気 reiki is "universele levensenergie", of simpelweg "het leven", "de wereld" of "spirituele energie".

De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf "Usui Reiki Ryoho" noemde. "Ryoho" is Japans voor 'therapie' of 'remedie'. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting. Meditatie en de Gokai (de 5 principes) waren de kern van zijn onderwijs. 

De vijf Reikiprincipes “Gokai”

Alleen voor vandaag...

1.     ... word niet boos

2.     ... wees niet bezorgd

3.     ... wees dankbaar

4.     ... wees ijverig in je werk/je bezigheden

5.     ... wees vriendelijk tegen mensen
Disclaimer
#LiefMens werkt vanuit een holistische visie. De behandelingen kunnen jouw herstel bevorderen en jouw gezondheid positief beïnvloeden. De behandelingen zijn effectief, maar bieden geen garantie dat ze voor iedereen werken.
Als holistisch therapeut van #LiefMens ben ik niet opgeleid als arts. Ik raad bij twijfel over de gezondheid of de juistheid van de gekozen behandeling in alle gevallen aan om een arts te raadplegen. Het blijft van belang om, indien van toepassing, het advies van jouw behandelend arts voort te zetten, de voorgeschreven medicatie te blijven gebruiken en jouw arts te blijven consulteren. Als je wilt stoppen met de behandeling, interventie of medicatie van jouw behandelend arts, is dat iets tussen jou en de betreffende arts. #LiefMens heeft niet de intentie om een andere behandeling, interventie of medicatie te stoppen of te doorkruisen. Jij als cliënt blijft ten alle tijden verantwoordelijk voor jouw eigen gezondheid en voor wat jij met de adviezen en behandelingen van #LiefMens doet

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram