Massagepraktijk #LiefMens       

Welzijn & Ontspannen 

Veel Gestelde Vragen (F.A.Q.)

Kan ik zo binnenlopen of moet ik een afspraak maken?
Ik werk alleen op afspraak. Een afspraak kun je op verschillende manieren maken. Zie mijn contactinformatie.

Kan de massage altijd plaatsvinden?
Wanneer je voor de eerste keer komt, zal er een anamnese worden afgenomen. Dit zijn een aantal vragen die onder andere betrekking hebben op jouw gezondheid. Wanneer ik besluit dat je, om welke reden dan ook, op dat moment beter geen massage kunt krijgen, worden er geen kosten in rekening gebracht. Meestal kan de massage gewoon plaatsvinden. Zie ook onze privacyverklaring en het intakeformulier.

Welke effecten kan een massage hebben?
Je kunt je na de behandeling geweldig voelen, ontspannen en energiek. Een massage kan ook onderliggende klachten naar de oppervlakte brengen. Er is dus een mogelijkheid dat je je tijdelijk niet zo fijn voelt na een behandeling. Ook kun je spierpijn ervaren na een stevige massage. Een massage ondersteunt de afvoer van afvalstoffen, belangrijk is dat je daarna veel water drinkt om dit proces te bespoedigen. Er zijn gevallen van hoofdpijn bekend als er na de massage te weinig water gedronken wordt.

Voor wie is een massage geschikt?
In principe kan iedereen worden gemasseerd. Toch zijn er een een aantal situaties waarin je je beter niet kunt laten masseren.

Je kunt je prima laten masseren als je last hebt van:
* slaapproblemen
* spierpijn
* hoofdpijn
* stijfheid in de rug en/of schouders
* stress
* fibromyalgie

Je kunt je beter niet laten masseren in het geval van:
* koorts/ griep of ernstige verkoudheid
* ontstekingen/ gebruik van ontstekingsremmers
* zwangerschap (eerste trimester)
* extreme pijn, extreme vermoeidheid of burn-out
* besmettelijke huidaandoeningen

(Raadpleeg bij twijfel altijd eerst je arts of specialist)

Ik ben zwanger, mag ik gemasseerd worden?
Het wordt afgeraden om tijdens het eerste trimester (0-14 weken) van je zwangerschap gemasseerd te worden. Hierna, mits je huisarts of verloskundige geen negatief advies gegeven heeft, kun je gewoon een aangepaste massage ontvangen.

Wanneer mag ik gemasseerd worden na de bevalling?
De richtlijn is 4 weken na de bevalling. Bij een keizersnede is het beter om 6 weken te wachten. Omdat een massage veel doet met je lijf raad ik je aan om pas een afspraak te maken als je je weer fit voelt.

Lig ik naakt tijdens een massage?
Nee, dat is niet nodig. Het ondergoed blijft aan. Mocht je dit niet prettig vinden dan is het altijd mogelijk om in overleg aanpassingen te doen.

Hoelang duurt een massage ongeveer?
Dat ligt er maar net aan waar je zelf behoefte aan hebt en voor welke vorm van massage je kiest.
Zie de menukaart.

Wat voor olie wordt er gebruikt?
Ik gebruik de essentiële oliën en kant en klare massageoliën van Young Living. Deze massageoliën zijn 100% natuurlijk en verrijkt met biologische essentiële oliën, gemixt volgens de aromatherapie. De oliën vermeng ik met een basis van druivenpitolie. Desgewenst kan ook gemasseerd worden zonder toevoeging van de essentiële oliën. Ik verwarm de olie vóór het gebruik.

Moet ik iets meenemen?
Nee, je hoeft niets mee te nemen. Er zijn voldoende schone handdoeken aanwezig.

Hoe kan ik de massage afrekenen?
Je kunt contant of met een direct af te rekenen betaalverzoek betalen. Betalen met een cadeaubon van Massagepraktijk #LiefMens is ook mogelijk.

Waarom krijg ik een verstopte neus en een borrelende buik tijdens een massage?
Veel mensen krijgen last van een verstopte neus en een borrelende buik tijdens een massage. Dit komt doordat het parasympatisch zenuwstelsel gestimuleerd wordt. Dit zenuwstelsel overheerst bij rust en zorgt voor een vertraging van je hartslag en ademhaling én stimuleert je spijsvertering (borrelende geluiden) en speeksel- en slijmafscheiding (snotneus).
Eigenlijk is het een goed teken van ontspanning. Na de massage zijn de symptomen snel weer verdwenen. Met de Peppermint essentiële olie, die ik na afloop aanbied, is jouw neus zo weer open en zakdoekjes zijn aanwezig.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke informatie?
Ik heb geheimhouding en handel conform de Privacy Wetgeving. Persoonlijke en medische informatie worden nooit aan derden verstrekt.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram